Örményes község címere

Örményes község címere zöld színű, szimmetrikus, háromszög talpú reneszánsz (tárcsa) pajzs, ennek középpontjára eső szimmetrikus ezüstkereszttel. A pajzsot kettős fekete kontúrú óarany keret veszi körbe. A reneszánsz pajzs alatt mindkét oldalon háromszor fodrozott ívesen lobogó, szimmetrikus, fecskefark-végződésű, óarany és zöld bevonatú, feketével szegélyezett szalag található. A szalag óarany borításán, fekete kontúrú arany „ÖRMÉNYES” felirat olvasható.

  • A pajzs vízszintes, egyenes peremén a pajzskerettel azonos bevonatú korona helyezkedik el, zöld belsővel. A korona középen és szélen lombos, a lombok között egy-egy gyöngy van. A középső lomb vörös, a két szélső zöld kővel díszített.
  • A pajzsfőt a községben felépült ún. „Glaser-kastély” sematikus homlokzati képe díszíti.
  • A felső címerkép alatt a pajzstalpon és pajzsderékon nemzetiszínű fonattal összefogott, fekete kontúrú, szimmetrikusan elrendezett, három aranykalász terül el legyezőszerűen.
Örményes község
Kép: Zoltán Péter Fajkürti KürthyPanoramio

A címert Papp Imre grafikus tervezte.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei