Őrtilos község címere

Őrtilos község címere ezüsttel és kékkel hasított álló, csücskös talpú pajzs.

  • Jobb oldali ezüstmezejében jobbra néző torkolatú, fekete ágyúcsövön álló kék zubbonyos és csákós, vörös nadrágos, barna csizmás és öves őrkatona áll, jobbjával vállra vetett puskáját tartja.
  • A bal oldali kék mezőben zöld hármas halmon a szentmihályhegyi műemléktemplom szembenéző stilizált képe áll, ezüstfalakkal, vörös tetőszerkezettel, fekete közepű, keretezett nyílászárókkal.
Őrtilos község
Kép: Mata HaryPanoramio

Őrtilos nevének eredetére vonatkozóan számos hagyomány él. A címer alkotói azt vették alapul, mely szerint a község határában egy lőszerraktár állt, és az azt őrző katonákkal tilos volt beszélni. A hasítással kettéosztott pajzs a falu fekvését kívánja szimbolizálni, Őrtilost és a külterületi településrészt, Szentmihályhegyet. A zöld hármas halom a település természetes környezetét, a Dráva-völgyét szegélyező dombsort jelképezi, amelynek tetején áll az 1740-ben épített Szent Mihály templom, mely jelentős kegyeleti hely. A templomtól gyönyörű kilátás nyílik a Dráva és a Mura találkozására, ezt jelképezi az ezüstszín.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei