Ötvöskónyi község címere

Ötvöskónyi község címere álló csücskös talpú pajzs, melynek vörös mezejében egymás mellett, élével jobbra, hegyével felfelé fordított arany ekevas és élével balra, hegyével felfelé fordított ezüstcsoroszlya lebeg, melyeket jobbról zöld levéllel és szárral ellátott kék szőlőfürt, balról száraiknál összekötött négy arany búzakalász kísér. A pajzs zöld talaján két arany oroszlánfej látható.

Ötvöskónyi község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

Ötvös és Kónyi 1929-ben egyesült és vált egy településsé. A jelenlegi címer egyrészt a mindkét településrészt jellemző mezőgazdasági termelésre utal, másrészt kifejezi Ötvös és Kónyi egységét. Bár a címer Ötvös 1908 után használt címeres pecsétjén alapul, melyben az itt látható elemek hasonló formában szerepeltek, ott azonban az ekevas és a csoroszlya is ezüst, és éppen fordítva álltak.

A jelenlegi címerben való elhelyezkedésük, és az ekevas aranyszíne a kónyiak 1908-as címeres pecsétjében foglaltakkal egyezik meg. Így a két egykori önálló település szimbólumainak egyesítéséből jött létre a jelenlegi címer.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei