Pálfa község címere

Pálfa község címere egyszerű pajzs alakú, négy alapvető fő motívumot jelképez. A pajzs vízszintes 1/4 részében kék alapon ezüst megjelöléssel a Sió, a Sárvíz, mint a település közvetlen közelében lévő két vízgyűjtő létét szimbolizálja. Az alsó 3/4 rész íves vonallal jobb és bal oldali, ill. a kettőbe ékelődő alsó mezőből áll.

  • A bal oldali ezüstmezőben a zöld fa a település nevében - Pálnak a fája, Pálfalva, Pálfa névadóját, ill. annak történelmi fejlődését hivatott szolgálni.
  • A jobb oldali mezőben ezüstalapon zöld szőlőfürt található, mely a település Öregheggyel összefüggő szőlőművelés kultúráját hivatott szolgálni.
  • A címer alsó harmadában kék alapon ezüstmintázattal a település főbb vallásfelekezetei (katolikus, református, evangélikus) templomainak szimbóluma található.

A címer valamennyi kontúrvonala, a színek és a figurák találkozási pontjai vékony fekete csíkkal ki vannak emelve. A pajzs alatt lebegő ezüstszalagon a település neve szerepel.

Pálfa község
Kép: karbalanPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei