Páli község címere

Páli község címere csücskös talpú pajzs.

  • A megosztott mező jobb oldalán Szűz Mária látható, bal kezében a gyermek Jézussal, jobbján pálmaág. Kék mezőben vörös színű Mária zöld pálmaággal, arca, keze és a gyermek Jézus testszínű. Mindkettő aranyszínű glóriával. Mária barna hajú, ezüstszínű holdsarlón áll, nyakában rózsafüzérrel. A címer alatt vörös színű szalagban aranyszínű a felirat: PÁLI.
  • A bal oldali mező a falu világiasodott jelenét reprezentálja történelmi motívumokkal. A vörös mezőben látható ezüst ekevas a falu fő megélhetését jelentő földművelődésre utal, a zöld és a barna makkcserje pedig a községhatárt jelentős részben alkotó erdőkre és azzal összekapcsolható művelésre utal.
  • A címerpajzs talpát képező ezüstcölöpök zöld vágásokkal a falu egykori birtokosait idézik. Mivel a falu leginkább ismert, s talán leghosszabb ideig volt birokosa a pápóci prépostság egyházi intézmény, de csak tagjainak volt címere, ezért a legősibb birtokos nemzetség az OSL -nemzetség egyik ágának címere került a pajzsba.

A címer alatt vörös szalagon, aranybetűkkel a község neve olvasható.

Páli község
Kép: FalaciPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei