Pálmonostora község címere

Pálmonostora címere csücskös talpú, hasított reneszánsz pajzs.

  • Jobb oldali kék mezejének udvarát a földgömb (glóbus) Eurázsiát és Észak-Afrikát zölddel jelölt, aranyos tengerekkel övezett részlete képezi, amelyen természetes színben Pál apostol áll enyhén balra fordulva vörös köpenyben, fekete saruban, jobbjában arany irattekercs, baljában arany apostoli keresztet tart úgy, hogy annak talpa a Közép-Duna-medencén nyugszik.
  • A pajzs bal oldala vágott; a felső mező - emlékeztetve az egykori Pallavicini birtoklásra - arannyal és kékkel sakkozott,
  • az alsó vörös mezőben arany fűzőkampóra és fűzőtűre akasztott három arany dohánylevél (részben fedésben) idézi a dohánytermesztő múltat.
  • A pajzson enyhén jobbra forduló, természetes színű, aranypántozatú, vörös bélésű tornasisak található, nyakában aranyszalagon aranymedália.
  • A sisakkorona nyitott, ötágú, leveles: a három aranylevél közötti két ágon kék gyöngyök vannak, a középső levelet és az abroncsot kék ékkövek díszítik.
  • A foszlányok, növényi ornamentikába fordulva, jobbról vörös és arany, balról kék és ezüst.

A pajzs alatt vörös bélésű, hasított aranyszalagon fekete betűkkel áll a település neve: PÁLMONOSTORA.

Pálmonostora község
Kép: atosz66Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei