Barabás község címere

Barabás község címere álló, csücskös talpú, csúcsaiban csapott reneszánsz pajzs, amelyet habos ezüstszalag oszt.

  • A felső kék mező zöld halmán aranyglóriás, ezüst bárány fordul jobbra, de balra nézőn (Agnus Dei). Mellső jobb lábával bal haránt döntésben, aranykereszttel ékesített aranyrúdon, hosszanti ezüst zászlót tart, amelyben ugyancsak hosszanti irányban vörös kereszt látható. A pajzsfő jobb oldalában képes aranynap, a bal oldalában pedig telő ezüsthold található.
  • Az alsó mező hasítással osztott, jobb oldali aranymezejében gyökeres, hét vörös almával ékesített, zöld lombú és törzsű almafa lebeg. Bal oldali vörös mezejében ugyancsak lebegő csonkolt, zöld szőlőtövön jobbról és balról szimmetrikusan egy-egy arany szőlőfürt függ.

A pajzs alatt négyszer hajlított, fecskefarkú kék szalagon 1288 és az 2002 számok között arannyal a BARABÁS felirat olvasható. A szöveg előtt és mögött egy-egy arany, nyolcágú csillag látható.

Barabás község
Kép: kriszty58@citromail.huPanoramio
  • A címeren a kék szín az égre, a vízre, a levegőre, valamint az igazságra, a hűségre utal.
  • A nap a dicsfény, a szőlőfürtök és a zászlórúd arany színe az égi eredetű hatalomnak, a mennyei boldogságnak és a megdicsőülésnek a kifejezője.
  • A vörös szín az újjászületést és a megújulás képességét szimbolizálja.
  • A hold, az Isten báránya és a zászló ezüstszíne a tisztaságot, a büntetlenséget, az ártatlanságot, az erényességet és a jövőbe vetett reménységet fejezi ki.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei