Panyola község címere

Panyola község címere csücskös talpú, szimmetrikus, a tetején és az oldalain kétszeresen homorúan bevágott úgynevezett tárcsapajzs. A címerpajzs fölött a Panyola felirat található nagybetűs formában. A pajzsbeli képek, mesteralakok: a pajzsot egy vágás osztja ketté.

  • Felül a község református templomának grafikus képe látható.
  • A vágás alsó részében három hullámvonal, alatta balra forduló hal helyezkedik el.
  • A pajzslábat haránt irányban egymást keresztező vonalak töltik ki, e két elem - a hal és az egymást keresztező vonalak - Panyola község 1796-os pecsétjének motívumai.

Színek: a címerpajzs körvonalának színezete kívülről befelé haladó sorrendben fekete, ezüst és kék. A templom fekete rajzolatú ezüst és kék. A vágás alsó részének alapszíne ezüst, a hullámvonalak kék színűek, a hal és a vonalak feketék.

Panyola község
Kép: Sandra SzokePanoramio

Panyola község címerének szimbolikája: az 1796-os bélyegzőlenyomatból vett motívumok a hal és a haránt irányú egymást keresztező vonalak jelzik, hogy elődeink vízjárta településen éltek, halásztak és szántóföldet műveltek. A fent említett vonalak a keresztben szántott termőföldet szimbolizálják. A fölöttük található három hullámvonal jelenti a település életét jelenleg is meghatározó három folyó - Tisza, Szamos, Túr - közelségét. A templom képe jelzi, hogy a község lakosai a református egyház közösségéhez tartoznak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei