Pap község címere

Pap község címere álló, csücskös talpú, negyedelt pajzs, a közepén ráhelyezett boglárpajzzsal.

  • A nagy pajzs jobb felső vörös mezőben arany fémszínnel 16 sugaras aranynap látható.
  • A tőle balra lévő, kék alapon vörös (tollas) szív, a legkorábbi (1785) fennmaradt községi pecsétnyomat egyetlen motívuma.
  • A jobb alsó ezüstmezőben természetes színű szőlőfürt látható. A szőlőtermesztés hagyománya a XIX. század elejére vezethető vissza.
  • A bal alsó vörös mezőben arany fémszínnel 3 szálból gabonakéve látható, amelynek termesztése a község földművelő voltára utal.
  • A csücskös talpú szívpajzson, a kék mező közepén zöld hármas halmon helyezkedik el, melyen a község református temploma áll. Alatta zöld hármas halom a dombos vidéket jelzi. A címerpajzs alatt elhelyezkedő szimmetrikusan hullámzó ezüstszínű legendaszalagon fekete színű a község neve: PAP.
Pap község
Kép: BAttilaPanoramio

Pap község címerképei a földi valóságból vett alakok: gabonakéve, szőlőfürt templom és dombok, valamint a község volt birtokos bárói családjának címeralakjai: vörös szív, közepéből kinövő strucctollal és 16 sugaras nap. A vörös (tollas) szív valószínűleg a Muraniczi HORVÁTH (Moón) bárói családra utal, akik Pap utolsó birtokosai voltak, s közel két évszázadon át éltek e vidéken. Lásd: Nagy Iván (báró Muraniczi HORVÁTH Gedeon, szül. Pap 1831. máj. 7.).

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei