Pátyod község címere

Pátyod község címere álló, háromszögű, kékkel és vörössel vágott pajzs.

  • A felső kék mezőben középütt lebegő helyzetű nyolcágú aranycsillag, melyet jobbról görög katolikus arany hármas kereszt, balról arany apostoli kettős kereszt kísér.
  • Az alsó vörös mezőben lebegő helyzetű jobbra fordult, könyökben hajlított páncélos ezüstkar aranymarkolatú és védvasú, ezüstpengéjű szablyát tart.
  • A címerpajzsot két oldalról egy-egy szárán alul keresztbe tett, hat-hat kalászból álló, arany búzakoszorú kíséri.

A címere alatt lebegő, hármas tagolású, íves, aranyszalagon feketével nagybetűs PÁTYOD felirat. A településnél előtt és után egy-egy díszpont.

Pátyod község

Pátyod címerében a páncélos kar nem csupán a településen élt ősi birtokos családra utal, hanem emléket állít mindazoknak a pátyodi polgároknak is akik történelmünk folyamán életükkel és vérükkel áldoztak hazánkért, szűkebb pátriájukért. A három vallás szimbolizálása a lakosság hitét és az egyházak összefogását is jelképezi. A vallásos hit a legerősebb közösségteremtő és megtartó erőként mindig jelentős szerepet játszott a település életében. A búzakoszorú a település mezőgazdasági jellegét szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei