Pázmánd község címere

Pázmánd község címere klasszikus formájú, csücskös talpú pajzs, három mezőre osztott.

  • Az első mező kék, háttérben lebegő, természetes színű szőlőtőke, szőlőindákkal, szőlőlevelekkel és szőlőfürtökkel. A zöld színű szőlőinda barna színű, szőlőkarót fut körül, a szőlőindából jobbra és balra egy-egy zöld színű szőlőlevél és két-két ezüstszínű (fehér) szőlőfürt növekszik.
  • A második mező ugyancsak kék háttérben lebegő, aranyszínű gabonakalász található.
  • A csücskös talpú pajzs harmadik mezőjében zöld színű hármas halom emelkedik, a halmokon ezüst (fehér) színű keresztekkel. A harmadik mező háttere ugyancsak kék.

A három címerkép vágás és hasítás együttes alkalmazásával jött létre, a címerképeket fekete pálya választja el egymástól. A pajzsfőt nyitott, háromágú, aranyszínű, vörös és kék színű ékkövekkel díszített korona ékesíti. A korona fejpántjában elhelyezett évszám: 1517 az első ismert írott forrásra utal. A csücskös talpú pajzsot jobbról ezüst és kék, balról ezüst és vörös takarók díszítik. A takarók között helyezkedik el ívelt alakban a település elnevezése: PÁZMÁND.

Pázmánd község
Kép: klotz miklosPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei