Pázmándfalu község címere

Pázmándfalu község címere barokk jellegű, vért alakú címerpajzs, mely belül négy részre osztott. A pajzs ívelt (homorú) felső szélének közepétől lefelé a függőleges sík mentén a felső 1/3 részéig, majd innen lefelé ívelten szétnyílva a szélét az alsó 2/5 részénél érintve vágott.

  • A heraldikai jobb mezőben (zöld) katolikus kereszt (arany), mellette a település lakosainak vallásfelekezeti számarányát jelképezve egy kisebb Kálvin-csillag (8 ágú, belül fehér, szélei arany színűek).
  • A heraldikai bal mező árpádsávos négy (piros), három (fehér) osztású, benne egy páncélozott vitézi kar (ezüst), mely markában hegyével felfelé mutató egyenes magyar kardot (ezüst) tart, e motívum Pázmán vitéznek állít emléket.
  • E két mező alatt, a pajzs teljes szélességében, a háromszög alakú (kék) mezőben, a háromszög alapvonalának közepétől a csúcsáig kinövő szőlő: két fürttel (zöldes-sárga), levelekkel (zöld), szárainak ívét szimmetrikusan követi egy-egy búzakalász (arany). Az alsó mező zöld, ezt vízszintesen íveli át egy „hullámpólya” (ezüst), mely a helyi patakot jelzi. A felső részben hat kis csillag (arany), melyek azon az egykoron létező településrészeket jelölik, amik a mai faluszerkezet kialakulásának alapjául szolgáltak.
Pázmándfalu község
Kép: kovemPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei