Pécsudvard község címere

Pécsudvard címere a tárcsapajzs modernizált változata, amelynek széle fekete vonallal van kiemelve. Alsó részének közepébe, a pajzs csücskös részébe illeszkedik, szintén fekete kontúrral kiemelve, belül világoskék szalag, amelynek két vége kétszer-kétszer meghajtott. A szalagban fekete nagy betűkkel a település neve Pécsudvard olvasható. A címerpajzs felső részében vágott pajzs.

  • A felső rész piros színű, benne egy fekete színű évszám látható, az 1181-es év, amely jelzi, hogy a község ekkor bukkant fel először az oklevelekben Szeles néven.
  • A pajzsmező alsó, nagyobb részének alapszíne kék. A kék mezőbe két oldalt futó, homorú alakot követő, zöld leveles babérág került. Kék mező közepében három gabonaszálból álló, sárga színű gabonacsokor van, amelynek szárai alul össze vannak kötve. Gabonacsokor fölött ezüstfehér színű, élével lefelé mutató, lebegő ekevas látható.
Pécsudvard község
Kép: klezsoPanoramio

Az interneten elterjedt címerrel ellentétben Pécsudvard címerében az alsó szalag színe világoskék.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei