Pellérd község címere

Pellérd község címere álló, fekete vonallal kiemelt égszínkék színű tárcsapajzs.

  • Alsó harmadában szürkésfehér színű ekevas és csoroszlya lebeg szimbolizálva a település mezőgazdaságának hagyományait, jelentőségét. Közöttük olvasható az 1305-ös évszám (a település nevét írott forrásban ekkor említik először).
  • Az évszámból balra felfelé zöld szárú és nyolc, zöld levelű, négy bordó-fekete termést tartalmazó eperfaág indul ki. A szőlővessző jelképezi a település szőlőtermesztési hagyományait, az eperfaág a helyi selyemhernyó-tenyésztés történetét.
  • A szőlővessző és az eperfaág között szürkésfehér színű bástya található három kapuval és négy bástyafokkal. A bástya, mely megtalálható Baranya megye címerében is, megjeleníti a település Baranyához való tartozását.

A címerpajzs alatt, annak alsó részéhez illeszkedik egy, a két végén kétszer meghajtott, a végén háromszög alakban bevágott világoskék színű sáv, melynek színe két oldalról fokozatosan világosodik, benne fekete nagybetűkkel a település neve: Pellérd.

Pellérd község
Kép: gyula sapiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei