Pély község címere

Pély község címere egyenesen álló, csücskös talpú, negyedelt, reneszánsz címerpajzs, a cölöphelynél hasítva, valamint a pajzsderék és pajzstalp találkozásánál hullámvonallal osztva. Színei váltakozva zöld és kék, a külső éleken ezüsttel szegélyezve.

  • A pajzs szívében (boglárhelyén) ezüstszínű, fejét jobbra fordító Szent Demeter alakja lebeg; ruházata római vörös tarajos, ezüstsisak, combközépig érő vörös kiton, felette ezüstpáncélzat, vállán aranyboglárral középen összefogott, földig érő, vörös köpeny (khlamüsz). Jobb kezében a pajzsfőbe nyúló, aranylándzsa, rajta ezüstlobogó. Bal kezében ovális, vörös kereszttel negyedelt, aranyszínű pajzs. A pajzs alól a derekára erősített egyenes, ezüstkard tűnik elő. A pajzs díszhelyén, a lobogón feketével az 1234-es évszám látható.
  • Jobb oldalon, a pajzsderék alján zöld mezőben vörössel a "Kétkémény" (ipartörténeti műemlék) stilizált rajza áll a Tisza-folyót jelképező, hullámvonallal lezárt, kék pajzstalpfélen.
  • Bal oldalon, a pajzsderék alján kék mezőben enyhén háromfelé hajló, arany búzakéve áll a búzaföldeket jelképező, hullámvonallal lezárt, zöld pajzstalpfélen.
  • A pajzs talpközepén jobbra mutató, ezüst ekevas lebeg.
Pély község
Kép: thozooPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei