Penyige község címere

Penyige község címere háromszögű kék tarpajzson, a pajzs függőleges tengelyében arany, egész emberi alak áll szemben, enyhe terpeszállásban (az alak az1800-as évek elején készített községi okiraton lévő bélyegző lenyomatáról származik). A szimmetrikusan tárt karú, bajuszos emberi alak kalapban, zsinóros mellényben, vászonnadrágban ábrázolt. Jobb kezében aranynyelű ezüstsarlót markol, míg a balban három, leveles arany búzakalászt. Az ember háromhullámos ezüstpályára támaszkodik csizmás lábával.

Az ezüst hullámpálya középvonala a címeres pajzs egyharmad magasságában van, szélessége a pajzsmagasság egykilenced része. Az ezüstpálya a község határában lévő, egy jó szakaszon a község belterületének határát jelentő Szenke-patakot jelképezi. A pályán kilenc (népművészeti) piros rózsa látható. (A rózsák az 1905. május 5-én a Szenkébe fúlt kilenc penyigei kislányt jelképezik).

Penyige község

Az emberalak kezeiben elhelyezett sarló és a búzakalászok arra utalnak, hogy Penyige község lakosainak életében szerepet játszott a mezőgazdaság.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei