Baranyaszentgyörgy község címere

Baranyaszentgyörgy címere álló, háromszögű pajzs. Kék mezejében alul zöld hármas halom, rajta Sárkányölő Szent György alakja, félig jobbra fordult, ágaskodó, fejét balra vető ezüstmén, aranyszerszámozással és zöld nyeregtakaróval, melyen Szent György ül természetes színében, ezüstpáncélban. Mellvértjén vörös latin kereszt, öltözetén vörös palást, melyet nyakban aranyboglár fog össze. A palást a levegőben úszik utána. Vörös tollazattal ékített, feltolt rostélyú ezüstsisakkal fedett fejét aranyglória övezi. Két kezével aranylándzsát markol. A lándzsát felső végén vörös kereszttel ékített, fecskefarok-végződésű ezüst, balra lobogó zászló díszíti. A lovagszent a lándzsát a balra fordult, fejét hátravető, négylábú, ezüstszárnyú sárkány torkába döfi. A pajzsot két oldalról egy-egy, szárán alul összekötött arany búzakoszorú övezi.

A koszorúval övezett címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű, íves aranyszalagon feketével BARANYASZENTGYÖRGY felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Baranyaszentgyörgy község
Kép: MattshousePanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei