Perőcsény község címere

Perőcsény község címere csücskös talpú. A címerpajzsot egy vízszintes osztással felső és alsó címermezőre, az alsó címermezőt pedig egy függőleges osztással jobb alsó és bal alsó címermezőre osztották.

  • A felső címermezőben kék színű háttérben, három, zöld színű halom látható, mely a községet övező Börzsöny-hegységet jelképezi. A két szélső halmon egy-egy stilizált tölgyfa, a középsőn a falu templomának stilizált, fehér színű tornya figyelhető meg, a csúcsán elhelyezett nyolcágú Kálvin-csillaggal. A torony ajtajai, ablakai és tetőborítása aranyszínűek. Ebben a címermezőben található az aranyló nap és a növekvő ezüsthold.
  • A jobb alsó címermezőben, vörös színű háttérben az egykori Hont vármegye címerképei, egy ezüstszínű kardot tartó páncélos jobb kar, felette aranyszínű nyolcágú Kálvin-csillag és egy ezüstszínű növekvő hold látható.
  • A bal oldali alsó címermezőben zöld színű háttérben Perőcsény község több évszázados jelképe, az aranyszínű tebefa stilizált ábrázolása látható, melynek tulipános tetejét piros alma díszíti.
  • A címerpajzs alatt kék színű szalagon aranyszínű betűkkel és számokkal Perőcsény község neve és az első írásos említés: 1254, a felavatás éve: 2004, valamint a helyben lakók református vallását jelképező nyolcágú aranyszínű Kálvin-csillag látható.
Perőcsény község
Kép: JeromosPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei