Pethőhenye község címere

Pethőhenye község címere negyedelt osztású, kerek ívű csücskös talpú, szimmetrikus, egyenesen álló. A címer alapmázai a kék és vörös, illetve a zöld színek és az arany és ezüst fémek. A két alsó negyed a középkori településtulajdonos a település nevében ma is élő Gersei Pethő család azonos alakú és osztású címerpajzsának szintén két alsó negyedének grafikailag kissé átdolgozott változata.

  • Jobb alsó negyedben kék alapszínen alul arany holdsarló, melynek két csúcsa felfelé áll. A holdsarló felett két arany hatágú csillag.
  • Bal alsó negyedben vörös alapszínen aranysárkány, kiterjesztett szárnyakkal a címerpajzs osztáscentruma felé nézve.
  • A jobb felső negyedben vörös alapszínen alul zöld hármas domb, felette ezüstszőlő, mely szimbolizálja a község távoli vidéken is ismert szőlő- és borkultúráját.
  • A bal felső negyedben kék alapszínen nagyméretű ezüst kettős kereszt.

A címer tetején, a pajzson ül “Pethőhenye”, a pajzs csúcsa alatt “Község” felirat, melyek a pajzs hosszanti tengelyére szimmetrikusan helyezkednek el.

Pethőhenye község
Kép: pkbc.huPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei