Petőháza község címere

Petőháza község címere pajzs, három részre osztott, alapszíne világoskék. A pajzsfő, valamint a pajzsderék a középvonalnál (a pajzs cölöpvonalánál) függőlegesen ketté osztott.

  • A pajzstalp (pajzsláb) - mely a vizet jelképezi - az alsó harmadában helyezkedik el egy fekete hullámvonallal elválasztva a pajzsfőtől, illetve a pajzsderéktól. A hullámvonallal elhatárolt pajzstalp a címerpajzshoz hasonlóan kék színű, de annál sötétebb árnyalatú.
  • A címer jobb oldalán láthatóak a történelmi pecsét alakú címerből átvett címerképek, az eke és a három nyolcágú csillag. Az eke szürke színű, vékony fekete körvonallal, a csillagok pedig aranyszínűek.
  • A bal oldalon lévő mesteralakok (három vízszintes sáv) a pajzs szabályos mértani vonalakkal való felosztása útján jöttek létre. Színük a víz ábrázolásánál használt sötétebb kék.
Petőháza község
Kép: ChafeePepePanoramio

A címer a régi, történelmi címer hagyományait igyekszik követni, felhasználva annak klasszikus elemeit: az ekét és a három csillagot. A klasszikus háromszögű címerpajzs formáját követi, mely a legkorábbi nyugati címerekből alakult ki, és a mai napig elterjedten használják.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei