Pilis város címere

Pilis város címere álló, kerek talpú pajzs, felső (vörös) mezejében ezüstszínű kastély. Az alsó (zöld) mezőben arany szőlőfürt. A két mezőt ezüstszínű, hullámos pólya választja el. A két mezőt elválasztó, ezüstszínű pólya a Pilis városban eredő Gerje-patakot jeleníti meg.

Pilis város
Kép: kebalazsPanoramio
  • A felső mezőben lévő kastély Pilis város egyik legrégebbi, történelmi szempontból jelentős és múltját is jelképező épületét, a Beleznay-Nyáry-kastélyt ábrázolja.
  • Az alsó (zöld) mezőben lévő szőlőfürt utal a város mezőgazdasági jellegében több évszázada jelentős szerepet betöltő szőlőművelés hagyományaira.

Ma a város szőlőtermelői a Mátra-Gyöngyösi Borvidék tagjaként erőteljes törekvéssel kívánják visszaállítani a több száz évvel ezelőtti írásos emlékekben is fellelhető "jóízű pilis borok" termelését.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei