Adásztevel község címere

Adásztevel címere álló, vörös színű, csücskös pajzs. Benne zöld alapon jobbra vágtató, pejlovon ülő kék ruhás, fehér inges, fekete csizmás és vörös csákós huszár a felemelt jobbjában kardot tart. A pajzson szembeforduló nyílt sisak, tetején arany, leveles korona, rajta jobbra forduló páncélos kar könyököl, markában három aranyozott kalászt szorítva. A takarók mindkét oldalon zöldek.

Adásztevel község
Kép: SzileraPanoramio

A címer egésze – a három alkotórészével – a nemes község kegyelettel őrzött múltját jelképezi. A pajzsbeli huszár az elmúlt évszázadok harcaiban részt vett adászteveli katonáknak állít emléket. A sisakdíszben szereplő páncélos kar a kalászokkal a község lakóinak kemény és harcos munkáját jelképezi, a zöld színű takarók a község határában fekvő rétek, mezők szimbólumai. A címerben megjelenő motívumokban a vitézség párosul a földművelő szorgalommal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei