Piliscsaba város címere

Piliscsaba város címere felső szélén vízszintes, alul csúcsosan végződő címerpajzs, melyet két oldalról barokkos ornamentikát képző stilizált tölgyfahajtások ölelnek közre. A két hajtás külön-külön 4-4 levelet és 1-1 termést ábrázol. A hajtások a pajzs alsó csúcsa mellől indulnak. A két alsó levél az íves szegélynél, a két felső levél a vízszintes felső peremén kissé beletakar a pajzs felületébe.

A pajzs alsó felében hármas domb előtt hármas búzakalász, melynek alul hármas fonatot alkotó szára előtt stilizált eke helyezkedik el, közvetlenül a pajzs alsó csúcsa fölött. A két oldalsó kalász a pajzs jobb és bal felső irányába, a középső, függőleges kalász a felső vízszintes perem közepén nyugalmi állapotban lévő oldalnézetben ábrázolt, balra tekintő sólyom felé mutat.

Piliscsaba város
Kép: Gieszer RichardPanoramio

A címer színei: az ornamentika, a kalászok és a sólyom aranyszínű, a pajzs felső fele kék felület, míg a hármas dombot jelképező felület színe megegyezik a nemzeti zászlónk zöld színével. A stilizált eke ezüst (fehér) alapon fekete rajzolatú úgy, mint a grafikai kontúrok.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei