Pilisszentlászló község címere

Pilisszentlászló község címere pajzs alakú, égszínű (kék) mezejében bal és jobb oldalról egy-egy zöld szikla emelkedik ki rézsútosan.

  • A szikla alján aranyszínű hullámvonal, mely alatt zöld színű mező, benne növényi jelek.
  • A hullámvonalon lovas királyalak, a paripa ágaskodó, arany nyeregtakaróval és lószerszámmal. A lovas bal kezében aranyszínű hadipajzs, rajta fekete hármas halom és fehér kettős kereszt, bal kezében kétélű hosszú kard, mellyel előre az ég felé mutat, öltözéke fekete sodrony, fején háromágú királyi korona, mögötte az aranyhold képe aurát képez.
  • Pajzstartó: cserfaág vagy olajfaág, alatta vörös szalagon fekete betűkkel Pilisszentlászló vagy Senváclav felirat. A címer pajzstartó nélkül, valamint fekete-fehér változatban is használható.
Pilisszentlászló község
Kép: ossian71Panoramio

Az interneten elterjedt változattal ellentétben Pilisszentlászló címerén a szalag vörös, valamint a pajzson a hármas halom és a vitéz sodronya fekete színű.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei