Bárdudvarnok község címere

Bárdudvarnok címere aranyszegélyű hegyes alakú pajzs. A címerpajzsot hátoldalról 7-7 arany búzakalász övez, melyek a pajzs alatt szárukon keresztbe tettek és összekötözöttek. A pajzs kék mezejében, a pajzsderékban vízszintes ezüst hullámpólya látható.

  • A pajzs közepén - a hullámpólyát részben takarva - aranyszegélyű szívpajzs, vörös mezejében lebegő ezüst kettős kereszttel. A vörös színű szívpajzs középvonalában - a pajzstól részben takarva - függőlegesen elhelyezett, felfelé mutató aranyszínű pallos látható.
  • A pajzs jobb felső harmadában aranyszínű ívelt vonallal elhatárolt zöld mezőben élével balra fordított arany ekevas, mellette jobbra fordított aranycsoroszlya lebeg.
  • A pajzs bal felső harmadában aranyszínű ívelt vonallal elhatárolt zöld mezőben aranyleveles és indás szőlőfürt látható.

A címerpajzs tetején ívelt hárombástyás aranykorona nyugszik. A pajzs alatt lebegő, fecskefarok-végződésű, íves ezüstszalagon feketével BÁRDUDVARNOK felirat. A település név előtt és után 1-1 díszpont.

Bárdudvarnok község
Kép: Brigi_TothPanoramio

A kard, mint uralkodói jelkép társul a kettős keresztes pajzshoz. Túl ezen jelképezi mindazon bárdudvarnoki polgárokat, akik a magyar történelem során életükkel, vérükkel áldoztak hazájukért, s szűkebb pátriájukért: Bárdudvarnokért. A zöld szín a mezőgazdasági jellegű motívumokhoz párosul.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei