Piricse község címere

Piricse címere csücskös talpú, felső csúcsaiban csapott, úgynevezett reneszánsz címerpajzs, haránt vágott osztású, melyet vékony ezüstkeret szegélyez.

  • A felső aranymező közepében, az országban egyedül őshonos szibériai nőszirom, Iris Sibirica (természetes színekkel: lila és zöld), a község határában húzódó természetvédelmi terület szigorúan védett növénye található.
  • Az alsó vörös mezőben széles, kék hullám motívum a „Kispiricsi falu végén folyik el a kanális” kezdetű közismert népdalra utal. A hullám motívum közepéből indul a nőszirom, mely utal a lápos területre.

A címerpajzs feletti ezüst szalagdíszen fekete színű betűkkel a „PIRICSE” felirat olvasható. A szalagdísz fölött a község alapításának oklevéllel igazolt ezüstszínű évszáma: 1299 olvasható.

Piricse község
Kép: Czirják SándorPanoramio

A címer utal a település alapításának évére, a település történelmi- természeti jellegzetességeire, példát mutat az utókor számára, és elősegíti a településen élők egészséges lokálpatriotizmusának kialakulását, értékmegőrző képességük fejlődését.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei