Pócsa község címere

Pócsa község címere pajzs alakú, tetején fekete nagybetűkkel a község neve. A szöveg nem követi a pajzs felső részének ívét. A pajzsot két oldalon a pajzs magasságának több mint a feléig fekete vonalakkal kiemelt, zöld színű leveles koszorú övezi. A pajzs tárcsapajzs, annak némileg modernizált, karcsúsított változata, széles fekete vonalakkal kiemelt. Felosztása alapján vágott pajzs, amelynek felső mezeje okkersárga, benne fekete színnel két szám: 1332-1997.

  • Az első szám a község nevének első említését, a második szám a címer készítésének évét jelöli.
  • A pajzs alsó részében sötétbarna színnel a föld jelenik meg, benne kék színnel a Karasica-folyó. A föld a termőföldet is jelenti, teteje hullámos, három kisebb dombbal, utalva az itteni domborzati viszonyokra.
  • A pajzs nagyobb, középső része világoskék, benn két oldalt a lebegő eke és csoroszlya között fekete színű szám: 1803 olvasható, amely az első pócsai pecsét megjelenési éve.
  • Fölötte két oldalt bordó és zöld színű leveles szőlőfürt jelezi a szőlőtermesztés fontosságát.
  • Fent a sárga színű felkelő nap, amely a reménységet szimbolizálja, és utal a növények érlelő képességére is.
Pócsa község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei