Polány község címere

Polány címere álló háromszögű pajzs, melynek kék mezejében zöld hármas halom középsőjén lévő ékkövekkel díszített aranykoronából aranysújtásos vörös ruhát, kócsagtollas, barna prémes vörös fejfedőt viselő, bal kezét csípőjén nyugtató, felemelt jobbjában három arany búzakalászt tartó vitéz nő ki. A pajzsalakot a pajzsfő sarkaiban egy-egy hatágú aranycsillag kíséri.

Polány község
Kép: Czárt András - czartandras.huPanoramio

A koronából kinövő pajzsalak a község egykori birtokosa, a Békeffy család címeréből származik. Békeffy János 1870-ben vásárolt itt birtokot, kúriájuk ma is a település egyik értéke. Polány a Külső-Somogy dombjai között fekszik, csaknem érintetlen természeti környezetben, amit a címerben a zöld hármas halom jelképez. A búzakalászok a község lakosságának fő foglalkozását, a mezőgazdaságot jelenítik meg. A két hatágú aranycsillag díszítőelemként szerepel a címerben, ugyanakkor vallási jelkép is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei