Potony község címere

Potony község címere álló, háromszögű pajzs, melynek vörös mezejében alul hullámpólya, fölötte lebegő helyzetű, ágain nyolc makkterméssel ékesített, gyökeres arany tölgyfa áll. A pajzsot két oldalról egy-egy alul keresztbe tett szárú, hét arany makkterméssel megrakott zöld tölgyfaág keretezi, alattuk lebegő, hármas tagolású, íves aranyszalagon fekete nagybetűs Potony felirat olvasható.

Potony község
Kép: igemüsPanoramio

Potony község címere álló háromszögű pajzs vörös mezeje a hazaszeretet jelzi. A vízszintes hullámpólya a Dráva közelségét. A pajzsot kétoldalról körülvevő 7-7 arany makkterméssel ékesített zöld tölgyfaág azt jelenti, hogy a települést körül ölelő erdők, keményfa, lombos erdők. A pajzsban lévő 8 makkterméssel ékített gyökeres arany tölgyfa azt jelenti, hogy az idetelepült horvátok úgy, mint a tölgyfa, gyökeret eresztettek ezen a településen.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei