Barnag község címere

Barnag címere a pajzsfőnél vágott, ívelt talpú háromszögű pajzs. A pajzsfő aranymezejében három darab, zöld, kétleveles szőlőfürt lebeg, alatta zöld mezőben a pajzs alsó éléből kéttornyú aranytemplom emelkedik. A templom jobb oldali tornyán aranykereszt, bal oldali tornyán aranycsillag. A pajzs alatt íves aranyszalagon fekete BARNAG felirat látható.

Barnag község
Kép: Istvan BadicsPanoramio

Barnag község két falu Magyar Barnag és Német Barnag egyesítésével jött létre 1947-ben. A pajzs zöld mezejében egy stilizált kéttornyú templom látható. A templom egyik tornyán kereszt, a másik tornyán csillag. A (heraldikai) jobb oldalon emelkedő arany templomtorony a német lakosságú és római katolikus vallású Német Barnagot, míg a pajzs bal oldalán látható arany templomtorony a magyar lakosságú és református hitű Magyar Barnagot jelképezi. A tornyokat középen összeköti a stilizált templom, amely szimbolizálja a két falu és a két nép egyesülését, az összeolvadást, az összetartást és egymás megértését.

A pajzsfő aranymezejében lebegő szőlőfürtök egyszerre utalnak a falu múltjára és jelenére, hisz a megélhetést most és régen is a mezőgazdasági munka, az emberek szorgalmas kétkezi munkája biztosította. Barnag községben hagyományosan minden családnak volt és nagyrészt ma is van szőlője a közeli pécselyi szőlőhegy barnagiak uralta területrészén.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei