Pölöskefő község címere

Pölöskefő község címere álló, kék, háromszögű pajzs. A pajzsfőn ezüst hullámpólya. A pajzsközépen lebegő, arany, földön álló búzakéve cséphadaróval és kaszával. A pajzsot zöld tölgyfa levél koszorú veszi körül.

Pölöskefő község
Kép: albanocarrisi66Panoramio

A mezőgazdaság mindig a gazdaság fontos részét képezte, főként a szántó, a rét és a legelő területek voltak jelentősek. Erre utal a település 1854-ben keletezett búzakévét és aratószerszámot ábrázoló pecsétje. A címeren a fent említett megtalált történelmi szimbólumok, kiegészítve a település nevére utaló Pölöske, (Szévíz) patak megjelenítésével, ezüst hullámpólya formájában láthatók.

  • A búza a termékenység, fejlődés, gazdagság szimbóluma, a szerszámok utalnak a tevékeny, alkotó, jó értelemben vett „munkás” emberi erőre.
  • A tölgyfalevél-koszorú a Kastélyparkban élő több száz éves tornyos (oszlopos) tölgyfára utal.
  • A kék a természeten felüli, elvont világ, de a természet fő alkotóelemeinek: a víznek, a levegőnek a színe, a zöld a megújuló természet színe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei