Pula község címere

Pula község címerének alakja ovális alakú, melyet stilizált zöld színű levélkoszorú övez. A címerben egy álló magvető és egy fa: az alsó harmad barna színű. A fa törzse sötétbarna, levelei zöldek. A magvető színei: fehér ruházat, fehér a magot tartalmazó ruha, barna a kalap és a csizma, a magvető ember testszínű. Az ovális rész felett aranyszínű Mária–korona. A címer körül az 1746-os évszám aranyszínben, alatta félkörívben a Pula felirat.

Pula község
Kép: Tamás TrifonovPanoramio

A címer központi eleme a magvető figurája, ami pontos mása a falu katolikus templomának szószékén lévő fa domborműnek. A címerkép alján lévő dombos alakzat és fa a pulai, erdős-dombos tájat szimbolizálja. Az ovális rész feletti, aranyszínű Mária–korona a pulaiak mélyen gyökerező katolikus hitére utal. A címerkép körüli évszám a falu sváb anyanyelvűekkel történő újratelepítésének évszáma ami fontos időpont a település történetében.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei