Pusztafalu község címere

Pusztafalu község címere fehér alapon aranykeretbe foglalat osztott pajzs. A címer alatt aranyszalagon „PUSZTAFALU” felirat található.

  • A jobb oldal piros-fehér csíkozással nyolc részre osztott.
  • A bal oldalon, kék alapon aranyserleg, mely a község református vallására utal, alatta hármas hegy, a községet körülvevő hegylánc legmagasabb csúcsát, a Tilalmast jelképezi. A serleg felett árvalányhajjal díszített fekte kalap, a község néptánc hagyományát jelképezi.
  • A pajzs felett kilencágú Károlyi-korona, bal oldalán kék, jobb oldalán piros levéllel övezve, aranydíszítéssel. A Károlyi-korona felett ezüstszínű, páncélos kar, ökölbe szorított karddal, amely Szádeczky Kardos Sámuel 1848-49-es száműzött tüzér hadnagyot, a község első lelkészét, tanítóját jelképezi.
  • A pajzsot bal alsó oldalán tobozos fenyőág, jobb alsó oldalán makkterméssel díszített tölgyág övezi, melyet két oldalról két, hatos agancsú szarvasbika tart a pajzshoz.
Pusztafalu község
Kép: PavolGPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei