Pusztakovácsi község címere

Pusztakovácsi címere álló, csücskös talpú pajzs, melynek kék mezejében zöld talajon jobbról egy magyar lány, balról egy magyar legény táncol egymással szembefordulva, a táncoló párt mindkét oldalon egy-egy, a talajból kinövő, négy-négy levéllel megrakott arany búzakalász kíséri.

Pusztakovácsi község
Kép: Attila KissPanoramio

Pusztakovácsi mai címere megegyezik a község 1908 és 1949 között használt jelképével, melyet 1908-ban állapított meg az Országos Törzskönyvi Bizottság. A település korábbi pecsétjein mezőgazdasági motívumok szerepeltek. Pusztakovácsi, története során mindvégig jelentős mezőgazdasági és gabonatermő település volt, az itt élők megélhetését ma is elsősorban az agrár gazdálkodás biztosítja. A címerben látható táncoló fiatal pár az aratási bálokat jeleníti meg a címerben.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei