Pusztamonostor község címere

Pusztamonostor község címere kék és zöld színű, vágott háromszögű pajzs. A pajzs vágott mezejének felső része kék a pajzsmagasság 5/7-ed része, míg a zöld pajzsláb a pajzsmagasság 2/7-ed része. A pajzsot kettős fekete kontúrú, aranykeret veszi körbe. A pajzsmagasság és szélesség aránya: 7:8. A pajzs kék mezejének szimmetriatengelyén Pusztamonostor templomának stilizált képe emelkedik. A templom aranyszínű, ajtaja piros, a piros bevonatú toronysüveg csúcsát arany kettős kereszt díszíti. A templomot két aranykalász öleli, követve a pajzs ívét. A pajzstalp zöld mezejében két aranybevonatú, lefelé irányuló ekevas keresztezi egymást követve a szimmetrikus elrendezést.

A kék-arany színű takaró aranykoronából bomlik alá. A korona középső és oldalsó ágai liliom alakúak, köztük egy-egy gömbös ág helyezkedik el. Szimmetrikusan hullámzó a pajzs csúcsával és oldalával érintkező, kék-arany bevonatú, fecskefark-végződésű szalagon „Pusztamonostor” felirat olvasható. A felirat betűi aranyszínűek, fekete kontúrral.

Pusztamonostor község
Kép: >gu®iga56<Panoramio

A címert Papp Imre grafikus tervezte.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei