Pusztaradvány község címere

Pusztaradvány község címere álló, háromszögletű, vörös színű katonai pajzs, amelynek alapját zöld színű mező foglalja el, ezen ezüstkastély épület áll. A pajzson vörös-ezüst-zöld színű tekercs, amelyre jobbra forduló, három arany rózsaszálat tartó, női kar támaszkodik. A pajzstartó mindkét oldalon egy-egy aranytermésű, zöld levelű cserfaág. A pajzs alatt egy szalag lebeg PUSZTARADVÁNY felirattal.

Pusztaradvány község
Kép: Attila KissPanoramio

A fő címerkép a község régi pecsétjének az ábráját idézi és ezáltal az önkormányzatra, annak régi voltára utal. A pajzs színei, ahogyan a tekercsé is, a nemzetiszínekkel azonosak. Az oromdísz a község templomának a védőszentjére, Szent Annára emlékeztet. A pajzstartó cserfaágak egyrészt arra a területre utalnak, ahol a község elhelyezkedik, másrészt pedig a természeti környezetre és annak értékeire.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei