Pusztaszentlászló község címere

Pusztaszentlászló címere az Oszterhueber család címerének megfelelően pajzs alakú, alján szalaggal kapcsolódóan Pusztaszentlászló felirat. Alapszíne világos és sötétzöld. Az egyes szimbólumok arany és fekete színnel kontúrozottak.

  • A címerpajzs középpontjában Szent László király hermája található. A királyi jelkép jobb oldalán kereszt, bal oldalán “Luther rózsa”, amely a községben élő katolikus és evangélikus közösség együttélését; a vallási jelképek alatti 1270 dátum a templomos település idejét szimbolizálja.
  • A címerpajzs alsó csúcsából kiinduló, majd a királyi jelkép alatt két irányba ágazó, eltérő nagyságrendű, szabálytalan vonalvezetésű, kék mező a község határában eredő és két irányba folyó Válicka-patakot.
  • A királyi jelkép alatt kézfogást ábrázoló kezek a Deák Ferenc által Pusztaszentlászló községben készített kiegyezési dokumentumokra való utalást,
  • a patak által elválasztott világoszöld területek a Göcsej határát jelző dombokat, a címerpajzs alsó részének jobb oldalán lévő szőlőfürt a községben 1776 óta végzett szőlőtermesztést, a bal oldalán lévő “olajhimba” pedig az 1940 évektől ismert zalai olajlelőhelyet szimbolizálja.
Pusztaszentlászló község
Kép: btb300Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei