Pusztavám község címere

Pusztavám község címere kerek talpú pajzs.

  • Az alsó részén zöld mezőben egymást keresztező két fekete bányászkalapács látható - mely a község területén folyó bányászatot kívánja jelképezni.
  • Ebből a zöld mezőből nő ki a szőlő a pajzs szembe nézeti jobb oldalán, a szőlő gyökerei sárga színűek. A szőlő négy fő gyökere mind kettéágazik. A szőlőtőkén öt fürt "piros" szőlő látható zöld levelek között. A szőlővessző a címer kétharmad részéig nyúlik fel - ez a település fő növényét és a mezőgazdaságot jelképezi.
  • A zöld mező felett egy fehér (ezüst) mező látható, amely domborúan fejeződik be, sárga (arany) a szegélye.
  • A fehér (ezüst) mezőt középen szeli át a kék hullámos sáv - amely a községet kettéosztó Általér "patak" jelképe.
  • A fehér (ezüst) mező felett a kék mező következik, melyben a fehér (ezüst) domborulat közepén három fa látható, ez a két községet körbefogó Vértes-hegység és az erdőgazdálkodást jelképezi.
  • A pajzs fehér (ezüst) mezőben végződik, és a község neve fekete nyomtatott betűkkel van felírva.
Pusztavám község
Kép: ossian71Panoramio

A címer 1982-ben a Bajor testvértelepülés, Geretsried közreműködésével készült el. A címer szimbolumainak jelentése, hogy Pusztavám a mai napig német nemzetiségű település, ahol a II. világháború után gyökeres változások mentek végbe, hiszen az addig jórészt mezőgazdasággal jellemezhető községben számos ipari üzemet hoztak létre. Így: Bányát, gyárat, Fűrészüzemet, Erdészetet, Mezőgazdasági Szövetkezetet, amelyek még ma is működőképesek.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei