Püspökladány város címere

Püspökladány város címere ovális pajzs, zöld színű alsó harmadában heraldikailag jobbra forduló, egyik lábán álló, másikban követ tartó ezüstszínű darumadár látható. Az ovális pajzs felső része kék színű. A darumadár felett ezüstszínű vitézi nyílt sisak, amelyen háromágú, aranyszínű korona látható. A korona felett megismétlődik a címerpajzs alapmotívuma, a lábával követ tartó őrdaru. A címerpajzsot kék, arany- és vörös színű sisaktakaró övezi.

Püspökladány város
Kép: pál zsambokiPanoramio

A pajzstalp zöld színe a Hortobágy-Berettyó mellékén elterülő Nagysárrét földrajzi környezetét, a felső (kék) mező az égbolt színét szimbolizálja. A címerpajzs függőleges középpontjában a Sárrét jellegzetes madara az ún. "őrdaru" fél lábán áll, felemelt lábával rögöt tart. (A népi hagyományra utalva).

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei