Rábacsécsény község címere

Rábacsécsény község címere háromszög alakú pajzs, a pajzsfő sarkai 45 fokban sarkítva. Alapszíne zöld (síkvidéki jelleg). A pajzsláb fokozottan metszett kék (folyóparti település). Középen szimmetrikus aranyszínű sátor (honfoglalás kori jelleg).

  • A címerköpeny vagy palást zöld bársony fehér selyembéléssel, fölötte a Szent Koronával, mely a nemzeti hovatartozást jelképezi.
  • A sátorbelső jelképe: a felkelő napot szimbolizáló piros, fél korongon álló ezüstszínű kereszt (keleti nomád életmódból kialakult keresztény kultúra).
  • A címer jelképei: zöld mezőben ezüst színű liliom (a liliom a tiszta erkölcs és a tisztesség jelképe), illetve ezüstszínű, földbe szúrt pallos (a korábbi főúri birtoklás jelképe), a címerben elfoglalt helyzete a megbékélés jelképe.
Rábacsécsény község
Kép: PanoramioHungaryPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei