Rábahídvég község címere

Rábahídvég község címere egyenes állású, hullámos aranypólyával kettéosztott, kék színű, csücskös talpú pajzs, melynek alsó mezejében (heraldikailag) jobbra forduló, kardot markoló, levágott ezüstpáncélos kar látható, felső mezejében pedig vasszerkezetű ezüsthíd. A pajzs felett aranyszínű lombos nemesi korona lebeg. A pajzs alatt kék hullámos szalagon ezüstbetűkkel RÁBAHÍDVÉG felirat.

Rábahídvég község
Kép: Veér LajosPanoramio

A címerpajzsot derékban kettéosztó hullámos aranypólya a Rába-folyót szimbolizálja, míg a pólya felett átívelő ezüsthíd a jelenhez való kötődést tükrözi, valamint beszélővé téve a címert, a település nevére utal. A kardot markoló ezüstpáncélos kar Bertha Györgyöt, mint a település jótevőjét, jelképezi. A pajzs felett lebegő aranylombos nemesi korona a hagyományokhoz ragaszkodás jelképe, s egyben Rábahídvég mezővárosi múltját jelzi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei