Rádfalva község címere

Rádfalva község címere csücskös talpú pajzs és a doborpajzs változata. A címerpajzs széle fekete, vastag és vékony vonallal kiemelt. A pajzs alatt, a pajzs csücskét érintő, fekete vonallal kiemelt, aranyszínű lobogó, két végén bevágott címerszalag, benne fekete nagybetűkkel a település neve: RÁDFALVA. Balra és jobbra az évszám: 1077, balra 10, jobbra 77, Rádfalvát ekkor említette először írott forrás.

  • A címerpajzs tetején balra és jobbra induló barokkos címertakaró, amelynek jobb oldala aranyszínű, bal oldala sötétkék.
  • A barokkos címertakaró tetején aranyszínű zöld és piros kövekkel díszített korona, amely jelzi, hogy Rádfalva már az Árpád-házi királyok alatt is létező település volt.
  • A címerpajzs alul vágott, alsó, vágott része barna, mutatva a földet, azt hogy a településen élők évszázadokon keresztül a mezőgazdaságból, a földből éltek. Benne sötétkék színű, hullámzó vízfolyás jelezi, hogy a településen sok a vízfolyás, és a közelben folyik a Dráva-folyó is.
  • A címerpajzs felső, vágott része piros, felül balra és jobbra 3-3, összesen hat, négyszirmú zöld színű, piros díszítésű virág, mint a település 1802-es pecsétjében.
  • A címerpajzs vágott felső részének alján, a földből kinőve balra és jobbra egy-egy sárga búzakéve, amely bizonyítja, hogy a Rádfalván élők évszázadokon keresztül a mezőgazdaságból, a földművelésből éltek, a búzatermelés pedig a mindennapi kenyérért való küzdelmet és a jövőbe vetett hitet is jelképezi.
  • Középen a földből kinőve karózatlan, zöld levelű, öt kék, szőlőfürtből álló szőlő növény, mint a település 1802-es pecsétjében is.
Rádfalva község
Kép: Balázs NagyPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei