Rakamaz város címere

Rakamaz város címere két harántosztással három részre osztott, kerekített oldalú, háromszögű rajta a pajzsmező. Felső szélének középpontjából kiinduló harántosztás és bal harántosztás a pajzs két sarkát szeli 45 fokos szögben, két egyenlőszárú háromszöget létrehozva.

  • A pajzsmező háromszögek alatti területe zöld, benne ezüst (fehér) ragadozómadár ábrázolással.
  • A pajzsfő hátsó részében a harántosztással létrehozott háromszög színe vörös, rajta ezüst (fehér) latin kereszt. A pajzsfő elején bal harántosztással létrejött háromszög szárainak felezőpontjait bal harántosztóvonal köti össze. E fölött a háromszög fekete, alatta arany (sárga).
Rakamaz város

A címerpajzs központi motívuma az a ragadozómadár-ábrázolás, amely a település határában talált, valószínűleg női hajfonatdíszként használt korongokat díszíti. Az Árpád-kori ötvösművészet e remekei országszerte rakamazi korongokként ismertek. A fekete-arany (fekete-sárga) sávozás arra utal, hogy a település lakosságát jórészt a német Baden-Württemberg tartományból telepítettek be a XVIII. század első felében (Baden-Württemberg tartomány zászlaja fekete-sárga színű). A vörös alapra helyezett latin kereszt a római katolikus vallást szimbolizálja, a lakosság óriási többsége e felekezet híve.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei