Rákóczifalva város címere

Rákóczifalva város címere kékkel és zölddel vágott, aranykontúrú, szimmetrikus, csücskös tárcsapajzs. A pajzstalparány: 2/7.

  • A felső kék és a pajzstalp zöld mázának találkozásánál a pajzs kontúrjával azonos erősségű, vízszintes aranyvonal fut, melyen balra haladó mellső és hátsó lábát emelő, lovon kardját függőlegesen, nyugalmi állapotban tartó kuruc vitéz ül. A címerkép arany sziluettképként jelenik meg.
  • A címertalp zöld mezején vízszintes irányban ezüst hullámvonal kanyarog.
  • Sisak: vörös, barna prémes, három fehér toll díszítette kurucsüveg, melynek felső része belecsapódik a címerpajzs kék mezejébe.
  • Sisaktakaró: kívül, belül bordó, széltépázta szövet, mely aszimmetrikusan öleli a pajzsot, jobbról a pajzs csücske alá lógva, balról pajzsderéknál végződve.
Rákóczifalva város
Kép: Géczy IstvánPanoramio

Rákóczifalva címere 1991-ben a történeti értékek és hagyományok emlékére készült el. A tervező felhasználta a község körbélyegzőjének 1901. évi lenyomatát. Rákóczifalva fiatal település, nem rendelkezett korábbi ősi címerrel. Az új címer készítésekor, lazítva a heraldika elfogadott szabályain (sisak helyett süveg, sisaktakaró helyett fém nélküli szövet), a formabontással a település kötődését II. Rákóczi Ferenchez és a szabadságharc emlékének töretlen tiszteletét kívánták erősíteni a címer készítője. A címert Papp Imre grafikus tervezte.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei