Raposka község címere

Raposka címere álló helyzetű, alul három karéjú, kerek talpú tárcsapajzs. A pajzsmező kékkel, vörössel vágott.

  • A felső kék pajzsmezőben egy szabályos zöld hármas halom magasodik. A halom felett, középen lebegő arany szőlőlevélből, egy-egy jobbra-balra kinövő arany szőlővessző lebeg. A szőlővesszők egy-egy arany szőlőfürtben végződnek.
  • Az alsó vörös pajzsmező alján egy aranysárkány lebeg. A hátán ezüstpáncélos lovag áll. A leengedett sisakrostélyú lovag jobbjában tartott ezüstlándzsával jobb haránt irányban torkon döfi a sárkányt. A lovag baljában tartott kerek talpú ezüst pajzson egy vörös latin kereszt látható.
Raposka község
Kép: Somogyi LászlóPanoramio

Raposka címerében található zöld halom a Szent György-hegyet jelképezi. A hegy felett lebegő szőlőfürtök a híres-neves Szent György hegyi borokra utaló motívumok. Az alsó pajzsmező Sárkányölő Szent György lovag motívumra, a hegy nevére és az újraéledő, évről-évre megünnepelt Szent György Napokra utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei