Rátót község címere

Rátót község címere pajzs alakú. Felső részén a Széll család címeréből átvett oroszlánon lévő heraldikai koronás sisakdísz látható, alatta a sisakdíszből eredő, két oldalt bal-jobb irányú takaró. A takarók hársfalevél motívumokban végződnek, lefelé gyöngyökkel díszítettek. A felső rész színes, alapszíne kék és bordó. A korona és a jobb oldali rész legkiemelkedőbb formái bronzosítottak, és fekete kontúrral vannak ellátva.

  • A motívum alatt felülről 45 fokos szögből árnyékolt. Benne a Széll-címer hármas halmon álló oroszlánja a törzséig átalakítva. Az oroszlán színe aranysárga.
  • Az alsó címerrész hasítottság nélküli, a belkép alapszíne vajszín egészen a címertalpig.
  • A pajzs jobb oldali részén található az eredeti színű, faszerkezetű harangtornyos római katolikus templom.
  • A bal oldalon pedig az Aradi vértanúk parkjára emlékeztető tölgyfa 13 makkal és levéldísszel. Színei természetes színek, sárgászöld, illetve barna és szürke, kissé őszies hangulatban. A fatörzs alatt egy lapos három háromszöget magában foglaló vonal határolja a kőemlékmű felső részét. Az oromzattól lefelé haladva középen 13-as szám látható, alul kissé kiszélesedő lábazattal. Az emlékmű színe eredeti mészkő.
Rátót község
Kép: BEKE GYULAPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei