Rédics község címere

Rédics címere zöld pajzsfővel ellátott, vörössel és kékkel vágott, kerek talpú pajzs, körülötte aranybetűkkel Rédics Község Önkormányzata felirat. A zöld pajzsfőben lebegő fehér (ezüst) galamb, a jobb oldali vörös mezőben arany ekevas és kasza, a bal oldali kék mezőben zöld talpon álló, nyitott aranykapu.

Rédics község
Kép: KovacsAttila88RedicsPanoramio

Rédics község címere a pajzsfőnél vágott, alatta pirossal és kékkel hasított kerek talpú pajzs, mely a település területének a trianoni béke utáni kettészakadására utal. Rédics község meghatározó nemesi családja az Alsólendvai Bánffy család. Czakó Károly "ősi"-nek nevezi a Bánffy családnak azt a címerét, amelyen kiterjesztett szárnyú koronázott, nyelvét kiöltő fekete sas mellén arany, kerek talpú pajzs, melyben fekete bivalyfej látszik, s a pajzs felett vörös kereszt van. Ezért választotta a község a pajzs alapjául a kerek talpú változatot.

A pajzsfő zöld mezejében ezüst (fehér) nyitott szárnyú, lefelé repülő galamb, mely a településen található római katolikus templomra utal, amit a Szentlélek tiszteletére emeltek. Jobbról vörös mezőben a Magyar Országos Levéltárban a község címeres pecsétjén található, hegyével lefelé fordított aranyeke és balra aranycsoroszlya. Balról kék mezőben zöld halmon arany, nyitott kétszárnyú kapu - a rédicsi határátkelőt jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei