Regéc község címere

Regéc község címere álló, ovális pajzs, kék mezejében oromvonallal határolt ezüst pajzsláb.

  • A kék mezőben hármas zöld halom, a középsőjén nyugvó háromszögű pajzs, ennek ezüstmezejében az üveg alkímiai jele vörössel. A kis pajzsot jobbról arany apostoli kettős kereszt, balról arany görög katolikus hármas kereszt, felülről pedig arany heraldikai korona kíséri.
  • A címerpajzsot két oldalról egy-egy befelé forduló, ezüstarabeszken ágaskodó kettős farkú aranyoroszlán tartja. Az arabeszkről függő, hármas tagolású íves aranyszalagon feketével a nagybetűs REGÉC felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.
Regéc község
Kép: EmobocsPanoramio

A címerben az oroszlánok, mint harci állatok, emléket állítanak mindazoknak a regéci polgároknak, akik a történelmük folyamán életükkel, vérükkel áldoztak hazánkért és szűkebb pátriájukért. Mint pajzstartó telamonok - betöltik az őrállatok szerepét is, ezzel a helyi hagyományokat megbecsülő, ápoló és megőrző regéci lakosságot jelképezik. A címerben helyet kapott a lakosság katolikus és görög katolikus vallására utaló apostoli kettős kereszt és a görög katolikus hármas kereszt is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei