Regenye község címere

Regenye község címere kerek talpú, bordó színű címerpajzs, amely az eredeti pecsétkép motívuma. A címerkép alján két egymásba fonódó stilizált arany gabonakalász látható. A címerkép közepén fekete R betű, felette stilizált, lebegő ezüst ekevas, fölötte csoroszlya, élükkel egy irányba, hegyükkel ellenkező irányba fordulva. A címerpajzs alatt aranyozott mintázat van. A címer felett REGENYE felirat olvasható.

Regenye község
Kép: vgabiPanoramio

Regenye falu, más falvakhoz hasonlóan, nem használt címert, de rajzos pecsétnyomót igen. Az eredeti pecsét igen régi, valamikor az 1770-es évek második felében készülhetett. Egy 1801-es keltezésű iraton található községi pecséten ekevas, csoroszlya és két gabonaszál látható. A címerkép alapját a falu egykori pecsétje képezi, melyben a fő foglalkozás, a mezőgazdaság jelképei szerepelnek.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei