Bátmonostor község címere

Bátmonostor címere álló, csücskös talpú pajzs. Kék mezejének aszimmetrikus zöld hármas halmán ezüst kváderkövekből rakott, bíbor sátortetővel fedett, hosszanti falával enyhén jobbra forduló, háromtornyú stilizált templom áll.

  • A bal oldalon, az oromfalon árnyékolt kapubejáró látszik. Közvetlenül a tető alatt négy, az oromfalon két fekete, lőrésszerű ablak.
  • A jobb oldalon található két, négyzetes alaprajzú, három szint magas, kettős bíbor kupolájú toronysisakkal ellátott tornya közül a cölöphely felé eső részben (két szint magasan) takarva rajzolt.
  • A bal oldalon hasonló (ugyancsak részben takarásban lévő) szimpla, bíbor kupolatetős torony emelkedik.
  • A tornyok jobbra néző ablakai feketék, a balra nézők felső szintje feketével árnyalt, az alsó két szinten (és a bal oldali torony látható szintjén) az ablakok árnyaltak.
Bátmonostor község

Bátmonostor címere magyarázatát a település nevében viseli. A monostor alapjait 1871-ben neves régészünk, Henszlmann Imre tárta fel. Az egykori egyházi építményre így már csak a település neve utal, s emlékét idézi az a tény, hogy a "címzetes bátmonostori apát" címet a kalocsai érsek a mai napig adományozza. A címer is rámutat a hagyományőrzés és idegenforgalmi szempontból is fontos korai építményre.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei